Malatya Gençlik Komiteleri’nin kurulduğu andan itibaren yoğun bir şekilde devam ettirdiği siyasi çalışma her gün polis taciziyle engellenmeye çalışılıyor. ‘’Gençliğin Özgürlük Manifestosunun’’ dağıtımı sırasında okul müdürü ve ülkücü çeteler işbirliğinde arkadaşlarımız tehdit ediliyor, 3 gün süreyle okuldan uzaklaştırılıyorlar. Liseli arkadaşlarımızın hemen hepsinin evine üst üste polis gidiyor ve liseli komiteciler aileleri üzerinden baskı kurularak ‘’hizaya getirilmeye’’ çalışılıyor. Arkadaşlarımız polis tarafından sürekli aranarak tehdit ve taciz ediliyor. Son olarak bugün Paşaköşkü’nde sticker çalışması yapan 4 komiteci arkadaşımız gözaltına alınıyor. Gözaltı sırasında tehdit ve hakaretler devam ediyor…

Peki neden?

Malatya’da devrimci bir çalışmanın yaygınlaşması ihtimali AKP-Saray-MHP rejiminin gözünü korkutuyor. Malatya gibi herkesin herkesi tanıdığı taşra bir ilde liseli ve mahalleli genç komitecilerin, baskılara rağmen dik duruşları ve ilişkilerini genişletmeleri faşizmi sarsıyor. İki ay gibi kısa bir sürede Malatya’da 10’un üzerinde lisede, neredeyse her ilçede ve birçok mahallede yürüyen çalışmalarımızın meşruluğu törpülenmeye çalışılıyor, kriminalize etmek amaçlanıyor.

Ama nafile!

Toplumsal muhalefetin baskı ve korku politikalarıyla gerilediğini gören düzen güçleri Malatya’da faaliyetimize yönelik aynı stratejiyi izliyor; sürekli taciz, tehdit ve gözaltılar. Ancak komiteciler onlara her seferinde tek bir şey söylüyor: alın bu stratejiyi başınıza çalın, yıldırmaya yönelik çabalarınız nafile!

Nafile, her geçen gün Malatya’da daha fazla ilişki kuruyoruz. Nafile, Malatya yerelinde meşruyuz. Sizin tabirinizle ‘’yerli ve milliyiz’’.

Malatya’daki komitecilerin dik duruşunun nedeni işte tam da budur. Bugün Paşaköşkü’nde gözaltına aldığınız 18 yaşını doldurmamış komitecilerin rahatlığı ve dik duruşlarının nedeni budur. Paşaköşkü’nde faşist saldırılara karşı mahallesini korumuş, mahallede herkes tarafından tanınan ve sevilen devrimcilerle uğraşmaktan vazgeçin!

Gücümüz Malatya halkından gelmektedir

Malatya’daki faaliyetimizden elinizi çekin. Gençlik Komiteleri’ne dair ne merak ediyorsanız Malatya halkına, Paşaköşkü sakinlerine sorun. Onlar size gerekli cevapları vereceklerdir.

Selam olsun Malatya’da ısrarla ve yaygın bir şekilde çalışma yürüten komitecilere!

Gençlik Komiteleri