Hopa, düzen güçlerine mahkum edilemez – Hopa/Komite

Çağrımızdır;
Hopa, Düzen Güçlerine Mahkum Edilemez!


Geçmişte ÖDP, ardından CHP şimdi ise AKP’li belediyelerin hakim olduğu Hopa’da yerel seçimler öncesi “CHP etrafında ilkeli birlik” arayışı anlamsızdır. Sosyalistlerin bağımsız toplumsal tabanının güçlü olduğu yerlerde “AKP yine kazanacak” korkusunun aleti olmak doğru değildir. Devrimciler, kendi iddiaları ve adaylarıyla varolmalıdır.

Hopa’nın siyasal tarihine baktığımızda toplumsal alanlarda iktidar olanla belediyede iktidar olan arasında doğrudan ve tutarlı bir bağ olmadığını söyleyebiliriz. AKP’yi siyasal iktidar kılanın ne olduğuna dair tutarlı ve açık bir değerlendirmesi olmayanların bu “güçsüzlüğe dayalı” birlik söylemi 12 Eylül cuntası başta olmak üzere, HES’lere karşı mücadelede polis saldırısı sonucu hayatını kaybeden Metin Lokumcu gibi devrimcileri yetiştiren, İHH tırları ve işbirlikçileri karşısında dimdik duran, Cerrattepe’de devlet-sermaye sarmalına direnen ve geçmişi mücadelelerle dolu olan Hopa halkının onurlu tarihine haksızlıktır.

Hopa’da yaşayan halklar arasında etnik bölünme yaratılmasına teşvik ederek tezgahlar kuranların bu politikaları sayesinde AKP iktidar olanağı bulmuştur. Mahkeme kayıtlarına yansıyan bu ortamı doğrudan organize edenler arasında bir önceki dönem CHP’li belediye başkanının da olduğu açıktır. Bu durumun özeleştirisi ise halen CHP tarafından verilmemiştir.

Sosyalistlerin ve devrimcilerin yan yana gelerek “birlik zemini inşa edelim” diyebildikleri yerde zaten bu güç Hopa’nın tek gerçek iktidar gücü olacaktır. Burada CHP Genel Merkezi tarafından atanacak adaylara yer yoktur. Sosyalistlerin ve devrimcilerin birleşik gücü, ancak kendi iddiaları ve adaylarıyla ortaya çıkarsa AKP’yi yıkabilir, CHP ise dördüncü parti durumuna düşer. AKP’den gerçekten kurtulmak isteyen tüm seçmenlerin yegane adresi; sosyalistlerin ve devrimcilerin birleşik gücüdür. Hopa’da devrimci solun binbir emekle, bedelle, kırk yıldır süren kesintisiz uğraşla yarattığı bağımsız toplumsal zemin, gerçekçi olmaktan uzak analizlerle, mesnetsiz korkularla, manipülasyonlar ve örtük rant çıkarlarıyla CHP’ye yedeklenemez.
AKP karşıtlığı üzerinden CHP belediyelerini iyi göstererek örneklemek doğru değildir. Çünkü biz, geçmişte Hopa’da yaşanan olumsuzlukları biliyoruz. Bizler, örneklemeyi ve belediyecilik karşılaştırmasını Fındıklı’yla, Borçka’yla değil; Ovacık’la, Fatsa’yla yapmalıyız.

Bizler, Hopa Dayanışma Evi ve Komiteciler olarak ÖDP’li, HDP’li, Halkevci dostlarımıza ve bugüne kadar devrimcilerle kol kola, omuz omuza yürüyen Hopa halkına sesleniyoruz! Diyoruz ki devrimcilerin, sosyalistlerin birleşik gücü Hopa’nın geleceğidir.

Yine diyoruz ki, şayet bu birleşik güç inşa edilemezse de biz, AKP’den kurtaracak devrimci bir seçeneği açığa çıkarmak için halkımızla birlikte sorumluluk üstleneceğiz.

Yol arkadaşlarımızı ise söz, yetki ve kararın halkta olacağı bir Hopa için kendi geleceğimizi birlikte kurmaya çağırıyoruz!

Komite/Hopa