Hopa, “CHP Genel Merkezinden” Atanacak Memura Mahkum Değil – Hopa/Komite

Halkımıza..

31 Mart seçimlerine az bir zaman kaldı. Bir süre önce CHP Genel Başkanı ve ÖDP Başkanlık Kurulu Üyesi bir araya gelmiş görüşmenin ardından kamuoyuna Hopa’da CHP aday adayları ve sosyalistlerin adaylarının dahil edileceği ve tüm halkın oy kullanacağı bir ön seçimle ortak adayın belirleneceği ifade edilmişti. Bu yöntem bizimde program ve ilkelerle ilgilili belirsiz süreçleri nedeniyle oluşan şerhlerimizle birlikte desteklediğimiz bir yöntemdi.
Ancak sözkonusu açıklamanın ardından oluşan sessizlik içinde CHP aday adaylarınca ve CHP genel merkezinin fikri olarak halk arasında dillendirilen haberlere göre Hopa’da ön seçim yapılmayacağı ifade ediliyor..
Biz bir kez daha dostlarımızı ve halkımızı uyarmak amacıyla durumun ciddiyetinin altını çiziyoruz. Şayet sosyalist adaylarında dahil olacağı, halkın tümünün oy kullanabileceği bir ön seçim yapılmayıp CHP Genel Merkezi tarafından atanacak bir memura Hopa halkının tıpış tıpış gidip oy kullanacağını düşünenler varsa bunlar Hopa halkını ve duruşunu bilmeyen yorgunlar, yılgınlardır..
Hopa halkı ve devrimciler, böyle bir tablonun açığa çıkması, netleşmesi durumunda kendi bağımsız devrimci konumunu, aday seçeneğini üretecek deneyime de cürete de sahiptir.

Biz sosyalistlerin birleşik bir seçim duruşuyla ortak sol adaya sahip olduğu noktada CHP adayının halk karşında marjinal bir konumda olacağı görüşümüzü tekrar ifade ediyoruz. Uyarıyoruz. İhsan’lar, Metin hocalar, Alaattin’ler, Mahir’ler eksilmez.. Hopa halkı kendini her durumda savunur, her durumda kendi geleceğini kendi belirler.

Hopa Komiteciler