Şimdi dayanışma zamanı!

Sevgili üniversite adayı arkadaşım,

Henüz birbirimizi tanımasak da, farklı yerlerde yaşasak da aynı yollarda yürüyoruz. Seninle sokaklarda akşama kadar birlikte top, seksek oynadık, ip atladık ya da online oyunlarda takım olduk; şimdiyse okul sıralarında yarışmaya zorlandık, zorlanıyoruz. Biz kimi zaman aramızda kavga etsek de günün sonunda yine arkadaşlığımızın pekiştiği ve karşı mahalleye, karşı takıma karşı mahallemizi, takımımızı dayanışmayla, birlikte savunan çocuklarız. Bu günlerin gelecekte sadece birer anı olarak kalmaması için seninle bu dayanışmamızın sürmesi gerektiğine inanıyoruz. Bizim dayanışmamızı sınavlarla, testlerle sınayanlara karşı hiçbir sınavın bizi birbirimizin mutluluğundan üzüntü, üzüntüsünden mutluluk duyacağımız bir hale getirmesine izin vermeyelim. Kazanan karşı mahalle değil, biz olalım. Çünkü bizim sorunlarımızı onların sınavları değil, bizim birlikteliğimiz çözer. Sonuçta birbirimizi yine en iyi biz biliriz.

Peki bu karşı mahalle kim?

Altı yaşımızdan başlamak üzere bizi seninle yarışmaya, rekabet etmeye zorlayanlar. İlkokuldan başlamak üzere gerek yoğun ders programları, gerekse ödevlerle zamanımızı çalıyorlar. Üstelik bu yoğun ders programına rağmen gerek liseye gerek üniversiteye geçiş sınavlarında yüz binlerimiz sınavlardan başarısız sonuç alıyor ve geleceksizliğe mahkum ediliyor. Ama biz sınavlarla aramızda sıralama farkı koyanlara karşın hiçbir sıralamanın birbirimiz arasında bir üstünlük farkı yaratmayacağını biliyoruz. Çünkü başarı diye önümüze konulan şey arkadaşlarımızın başarısızlığıdır ve başarıyı birbirimizin başarısızlığına bağlayanlara inat dayanışmaya devam edeceğimize inanıyoruz. Ortaokuldayken liseye geçtiğimizde, lisedeyken üniversiteye geçtiğimizde, üniversitede ise mezun olduğumuzda huzura ereceğimizi söyleyenlerin yalan söylediğini; bizi oyaladığını gayet iyi biliyoruz. Her dört gençten birinin işsiz olduğu, üniversite mezunu her beş kişiden ikisinin mezun olduktan sonra üç yıl boyunca iş bulamadığı bu koşullarda sınav sonuçlarımız fark etmeksizin hepimiz aynı geleceksizliğe mahkum ediliyoruz. Buna rağmen eğitimini sürdürmeye çalışanlarımızın büyük çoğunluğu lise ve üniversitede geçimini sağlamak için okurken bir yandan çalışmak zorunda kalıyor ya da ikisini bir arada götüremediği için eğitimini yarıda bırakıyor. Çünkü barınma giderlerini ödesek beslenmeyi, beslenmeyi ödesek ulaşım ücretlerini ödeyemiyoruz.

Şimdi dayanışma zamanı!

Tüm bu sorunlardan ötürü biz hayatımızı dayanışmayla sürdürüyoruz ve seninle de dayanışmaya hazırız. Dayanışmaya hemen bugün, tercih döneminden başlıyoruz. Tercih etmek istediğin üniversite, bölüm veya yaşayacağın şehirle ilgili bilgi almak için bize ulaşabilirsin. Derdi sadece o üniversitenin kontenjanlarını doldurmak olan üniversite tanıtım ekiplerindense üniversitelerde yıllarını geçirmiş biz üniversite öğrencilerine ulaşmanı bekliyoruz. Seninle dayanışmamızda hali hazırda üniversite öğrencisi olan arkadaşlarımızın da bizimle, seninle dayanışma göstereceğini biliyoruz. Onlara da senin aracılığınla dayanışma çağrısında bulunuyoruz.

Şu an kendini herhangi bir üniversiteye girecek durumda hissetmiyor ve tekrar hazırlanmak istiyorsan da seninle ve üniversite öğrencisi arkadaşlarımızla el ele verip kitap dayanışması ve ders çalışma ağları örebiliriz.

Seni dayanışmayı büyütmeye, mahallemizi karşı mahalleye karşı birlikte savunmaya çağırıyoruz.

Gençlik Komiteleri