İTÜ’de Rektör Karaca’nın geçtiğimiz yıl başlattığı soruşturma sonucunda hepsi Eğitim-Sen üyesi olan İTÜ idari personeli Arzu Acar, Cihan Koca ve iş yeri temsilcisi Ekin Demirkan hakkında ihraç, akademisyen Hüseyin Mercan ve İlke Kızmaz için ise açığa alma kararı verildi.

İTÜ Rektörü Karaca, KHK’ya dayandırarak açtığı soruşturmalar sonucunda -yaptığı her hukuksuzluğu teşhir eden, üniversite çalışanlarının haklarını savunan- eğitim emekçilerinden öç almaya çalışıyor.

Karaca, arkasına OHAL’i de alarak her istediğini yapabileceğini zannediyor. Eğer ülke KHK ve OHAL’lerle yönetiliyorsa, başkanlık fiili olarak işletiliyorsa ben de üniversiteyi böyle yönetirim, ”başkancık” olurum diye hayaller kuruyor.

Üzgünüz Karaca, yok öyle dünya!

Karaca hayalperest olduğu kadar da saf. Beş yıldır her türden haksızlığa karşı mücadele eden idari personeli ve 50/d gerekçesiyle işten attığı ama mahkeme kararıyla geri dönen akademisyenleri listeye koyacak kadar saf. Onları ”Liste Ankara’dan geldi” diyerek korkutacağını zannedecek kadar saf!

Karaca’da hafıza sorunu da var çabuk unutuyor. İTÜ’de yüzlerce araştırma görevlisini işsiz bırakan 50/d maddesine karşı İTÜ Asistan Dayanışması’nın gece gündüz verdiği mücadele daha dün gibi yakınken bu kararı alacak kadar unutkan!

Karaca’nın hayalleri kabusu olacak!

Karaca için rüyadan uyanma vakti gelmiş de geçiyor… Ne ülke KHK ve OHAL şiddeti altında yönetilebiliyor ne de İTÜ bileşenleri bu keyfiyete sessiz kalıyor.

Karaca bu haliyle üniversite yönetemez, en fazla Saray’a kukla olur. Üniversite bileşenlerini ‘Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi’nin’ çağırdığı basın açıklamasına katılmaya çağırıyoruz.

Yalaka, kukla, zorba Karaca’nın değil mücadele eden eğitim emekçilerinin gençliğiyiz.

Tarih:21 Kasım 2017-Salı

Saat: Toplanma 12.00 Basın Açıklaması 12:30

Yer: İTÜ Ayazağa Kampüsü Kapısı/Metro Çıkışı

Gençlik Komiteleri