Geçtiğimiz günlerde ABD başkanı Donald Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etti. ABD hegemonyasının bölgede ve dünyada gerileyişinin önüne geçilmesi için yapılan bu provokasyon, Filistin sorunun tarih boyunca emperyalistlerin çıkarları doğrultusunda araçsallaştırıldığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Filistin halklarının emperyalist güçlere karşı verdiği mücadeleler sayesinde Kudüs, uluslararası anlaşmalarla Filistin devletinin başkenti olarak tanınmaktadır. ABD-İsrail provokasyonu, tek bir adamın sözü bunu değiştiremez.

Devrimciler, emperyalizme ve onun yerli işbirlikçilerine karşı özgür, eşit, kamucu bir ülke ve dünya için mücadele eder. Devrimciler, emperyalizmin saldırısı altında olan Filistin halklarıyla dayanışmayı asli görevi olarak görür.

Bunun için ilk yapılması gereken kendi ülkemizde emperyalizmle işbirliği içerisinde olanların teşhir edilmesidir. Emperyalizmin içerisindeki hegemonik krizden faydalanarak bölgede güç haline gelmek isteyen, bunun için de ülkemizi ve Ortadoğu’yu kana bulayanlarla mücadele Filistin’le dayanışmanın olmazsa olmazıdır.

Komiteciler, tarihin ayak izlerine basarak emperyalizme karşı Filistin davasının yanındadır. Bastığımız ayak izinde Filistin halklarına kan kusturan Efraim Elrom’u cezalandıran Mahir ve yoldaşları, Filistin’de bizzat savaşan Deniz ve yoldaşları vardır. Emperyalizme karşı mücadelede onlardan öğrendiğimiz, emperyalist-kapitalist düzenin köküne kibrit suyu dökmektir. Gençlik Komiteleri, Filistin halklarıyla dayanışmak için ilk başta ülkemizdeki kan emicilerle emperyalistlerin işbirliğinin teşhir edilmesi için uğraşacaktır. Kendi Trump’ımızla ve emperyalist gayelerle ülkemizi bataklığa sürükleyenlerle mücadele etmek, devrimcilerin birinci görevidir.

Hem ABD’nin açıklamasını kınayıp hem ABD ve NATO üslerinin topraklarında faaliyet göstermesine müsaade etmek, düpedüz ikiyüzlülüktür. Hem Kudüs’ü kırmızı çizgi ilan edip hem İsrail’le askeri-politik anlaşmalar imzalamak, en basit şekliyle halkı ahmak yerine koymak yani alçaklıktır.

İkiyüzlülüğü ve alçaklığı bırakın!

Boş lafla Filistin ile dayanışılmaz, emperyalistler ile savaşılmaz. İran’dan İsrail’e olası füze saldırılarını önceden haber almak için faaliyette olan Kürecik Radar Üssü ve diğer üsler kapatılmadıkça, emperyalist savaş örgütü NATO’dan çıkılmadıkça Filistin halklarının mücadelesine ve barış güçlerine destek veriyorum denemez.

Gençlik Komiteleri, tüm gençliği Filistin halklarıyla dayanışmaya ve işbirlikçileri çeşitli eylemlerle teşhir etmeye çağırıyor.

Kınamalar ile ABD dize getirilemez! İkiyüzlülüğü bırakın, İsrail’in bekçiliğini yapan Kürecik Radar Üssü’nü kapatın!

ABD-İsrail-AKP ittifakına son! NATO’dan çıkılsın, emperyalist üsler kapatılsın!

Bu ikiyüzlülüğü teşhir etmek ve Filistin halkları ile dayanışmak için 10 Aralık Pazar günü Malatya Kürecik Radar Üssü önünde buluşuyoruz.

Gençlik Komiteleri