İzmir Gençlik Komiteleri: 1 Mayıs’ta Konak direnişçilerinin kortejinde buluşalım

İzmir Gençlik Komiteleri, 1 Mayıs’ta Konak direnişçilerinin kortejiyle çıkacağını duyurdu. İzmir Komitesi tüm gençliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden kadro istediği için atılıp direnişe başlayan Konak işçilerinin kortejiyle 1 Mayıs’a çıkmaya çağırdı.

İzmir Gençlik Komiteleri’nin 1 Mayıs çağrısı şu şekilde:

İşçi sınıfının tarihini, kanlarıyla, terleriyle, bedenleriyle yaratanlar; onlar ki toprakta karınca, su da balık, havada kuş gibi çokturlar. Ve kahreden, yaratan ki onlardır.

Binlerce yüreğin yarattığı bu destansı tarih, yine binlerce işçinin direnişleri ile yaratılmaya devam ediyor. Soma’da 301 madencinin kömür karasından parlayan ak gözlerinde, metalde binlerce işçinin yek vücut haykırışlarında, fabrikada, üniversitelerde, tersanelerde, tekstil atölyelerindeki işçilerin fısıltılarıyla yaratılıyor. Birleştikçe, çoğaldıkça bu fısıltılar; Gezi’de isyan, Metal’de fırtına, Konak’ta direniş olup dikiliyor sermayenin, zülmün karşısına.

  1. Konak’ta işleri, onurları, için direnenler bu şanlı tarihin patikasına bedenlerini ortaya koyarak bir taş daha koyuyorlar.
    Bizler bu patikaya bir taş daha koyanlarla, hem patrona karşı, hem bürokratından sarısına asalak sendikacılara karşı direnenlerle,1 Mayısları yaratanlarla birlikte 1 Mayıs’tayız! Bu tarihi destanda yalnız direnenlerin, savaşanların macelaraları anlatılacaktır. Gerisi laf-ı güzaf.